Minipizza lchf Timmystyle

Hittade på Ö&B en muffinsform och då slog det mig att en sådan måste jag ha, nu sjutton ska det bli minipizzor till middag!

Sagt och gjort blev det så och här kommer recept, några bilder samt värden.

Botten
1 ägg (ca 50g)
100g Billinge ost
Kryddor efter smak

Topping
50g Blandfärs
10g gul lök
30g Gäsene Special ost
5g tomatpure
Kryddor efter smak

Med elvisp blandar du ihop den finrivna osten tillsammans med ägget och lite kryddor, jag själv blandade i lite vitpeppar och oregano.

Smeta ut i muffinsformarna så det blir runt ca åtta stycken, allt beror på hur tunna bottnar du vill ha. låt de bli gyllenbruna och fina i 200°C i mitten av ugnen.

Bryn blandfärsen och löken i stekpannan, inte svårare än så.

När bottnarna är klara tar du ut dom och smetar ut tomatpuren och lägger på den brynta köttfärsen och löken, avsluta nu med den rivna Gäseneosten och krydda gärna med lite pizzakrydda.

Släng pizzorna i ugnen igen några minuter tills osten har smält fint.

Servera gärna med lite god tabasco och såklart något riktigt fett som höjer värdena, bearnaisås är min favorit på pizza 🙂


Beroende på vad du har till kan du höja fettprocenten ganska mycket, uträckningen ovän är enbart de åtta minipizzorna utan bearnaisås.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s